Nederweert Logo JAN Nederweert

Coalitie steunt cultuursector Nederweert

Vanwege de coronacrisis liggen veel activiteiten in Nederweert helaas stil. Dat geldt voor organisaties en verenigingen op het gebied van cultuur, maar zeker ook in de sportsector. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 16 maart is uitvoerig gesproken over de ondersteuning die de gemeente Nederweert hierin kan bieden.

 

Kom in gesprek voor ondersteuning

Het College van B&W gaf aan vooral oog te hebben voor organisaties en verenigingen die het zwaar hebben. Zodat ook na deze coronacrisis deze verenigingen en andere aan cultuur en sport verbonden organisaties kunnen blijven voortbestaan. De gemeente nodigt hen - die op de een of andere manier ondersteuning nodig hebben - uit om met het gemeentebestuur in gesprek te gaan. Zodat zij tijdig hulp kunnen bieden, in welke vorm dan ook. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werven van nieuwe leden of het (opnieuw) opstarten van activiteiten.

 

Cultuur- en sportsector verdient steun

De fracties JAN, Nederweert Anders en D66 vinden maatwerk belangrijk en steunen de aanpak van het College. Om op deze wijze de bloeiende cultuur- en sportsector in onze gemeente op de juiste manier een helpende hand te bieden.

 

Publicatiedatum: 18 maart 2021

>