Nederweert Logo JAN Nederweert

Carla Dieteren nieuwe wethouder namens JAN

In de raadsvergadering van dinsdag 26 mei is Carla Dieteren geïnstalleerd als nieuwe wethouder van de gemeente Nederweert. 
 
Met het overlijden van Henk Cuijpers op 12 april 2020 verloor Nederweert een zeer maatschappelijk betrokken wethouder. Wat volgde was een periode van rouw en verdriet, maar ook de zware taak voor onze partij om een goede opvolger te vinden in het College van B&W van Nederweert. Wij waarderen het zeer dat Carla Dieteren deze plek wil gaan innemen. 
 

Politieke ervaring

Carla Dieteren is zeker geen onbekende in de Nederweerter politiek. Zij was van 2002 tot en met september 2015 raadslid en fractievoorzitter voor JAN. In 2018 was zij de (in)formateur van de coalitie van JAN, Nederweert Anders en D66 Nederweert en sindsdien voorzitter van het coalitieoverleg. Sinds haar afscheid als raadslid is zij bestuursvoorzitter van JAN. 
 

Stokje overnemen  

Carla Dieteren neemt het stokje van Henk Cuijpers met gemengde gevoelens over: “Natuurlijk missen we Henk enorm, maar behalve het grote verlies voelen we ook de verantwoordelijkheid om te zorgen voor een spoedige opvolging. Dat zou Henk ook willen. Ik ga het wethouderschap natuurlijk invullen op mijn manier, maar ben zeer gemotiveerd om ervoor te zorgen dat Henk’s werk in het College op een voortvarende wijze wordt voortgezet.” 
 

Van manager naar wethouder

In het dagelijkse leven werkte Carla Dieteren als interim-HR manager en procesmanager voor de Omgevingswet bij de Provincie Limburg. Met haar benoeming legt Carla haar werkzaamheden bij de Provincie neer, waardoor zij zich volledig kan richten op haar nieuwe rol in het College van B&W in Nederweert.
 

Wij feliciteren Carla van harte met de benoeming als wethouder van de gemeente Nederweert en wensen haar heel veel succes!

 

Publicatiedatum: 26 mei 2020

>