Nederweert Logo JAN Nederweert

Leveroy (400 jaar) Gastvrij

JAN was in het weekend op bezoek in Leveroy. In het kader van het 400-jarig bestaan van de Parochie H. Barbara. Om dit te vieren had zich een comité gevormd uit de plaatselijke verenigingen om dit moment in een 3-daags feest aandacht en luister bij te zetten. Er was een gevarieerd programma dat steeds een volle feesttent trok. Voor de kinderen was er de kennisquiz “Kwis-ut-waal”. 
 

'Klem tussen 3 gemeentegrenzen'

Leuk en bijzonder gastvrij was de geboden gelegenheid om (oudere) panden te bezoeken en van binnen te bekijken. JAN trof vele bekende gezichten en inwoners van Leveroy. Met leuke anekdotes.  Wie kent nog de tijd dat Leveroy 'klem zat' in 3 gemeentegrenzen: Heythuysen, Baexem en Nederweert. Zo las pastoor Nijhof de Heilige Missen vanuit het grondgebied Heythuysen en volgden de kerkgangers vanuit de Nederweerter kerkbanken de dienst. Hoe fijn, maar ook grappig, was het om in die tijd als vereniging van drie gemeenten subsidie te ontvangen!  Maar nu behoort Leveroy tot één gemeente: Nederweert. Dat werd mooi bezongen door plaatselijk zangtalent  Marieke Clauwers. Maar in het lied klonk ook bezorgdheid; Leveroy heeft al (te) veel in moeten leveren!
 
Leveroy heeft een bloeiend verenigingsleven (22); heeft een rijk verleden aan successen als het gaat om sport en cultuur. Zo’n gemeenschap verdient alle steun van onze mooie gemeente. De gemeenschap van Leveroy kan rekenen op JAN, zodat de kinderen van nu ook straks kunnen zeggen “Kwis-ut-waal”.

Publicatiedatum: 09 juni 2017

>