Nederweert Logo JAN Nederweert

Locatie nieuwe carpoolplaats zorgt voor onrust

JAN stelt schriftelijke vragen aan het College van B&W

 
Door het ontbreken van een deugdelijke carpoolplaats, parkeren nu veel mensen hun auto in de bermen en op de parkeerterreinen van de aanliggende bedrijven aan de Randweg Zuid. Dit veroorzaakt regelmatig verkeersopstoppingen en het rommelige aanzicht is duidelijk geen visitekaartje voor Nederweert. Het College van B&W heeft nu een nieuwe carpoolplaats gepland aan de Randweg-West, ter hoogte van het groengebied langs de Laurierstraat/achterzijde Ribesstraat. De kosten hiervan bedragen circa € 260.000,-. JAN vindt het jammer dat de nieuwe carpoolplaats niet is gesitueerd op het nabijgelegen bedrijventerrein. JAN maakt zich namelijk zorgen over de overlast en onveilige situaties die deze locatie aan de Laurierstraat/Ribesstraat met zich mee kan brengen. 
 

Inbreng omwonenden meenemen

Tijdens een informatieavond op 15 januari bleek dat ook de omwonenden zich zorgen maakten. Zij hadden veel kritiek en weerstand tegen de komst van de carpoolplaats ter hoogte van de Ribesstraat. De omwonenden zijn vooral bang dat de carpoolplaats, die 24 uur per dag en 7 dagen per week open zal zijn, voor veel overlast gaat zorgen. JAN hecht er veel waarde aan dat de opmerkingen van de inwoners meegenomen worden door het College bij de invulling van het definitieve schetsontwerp. 
 

Verplaatsen naar bedrijventerrein

JAN vindt het geen goede keuze dat de nieuwe carpoolplaats nu wordt verplaatst naar een woongebied. De voorkeur van JAN is om de carpoolplaats te situeren op een nabijgelegen bedrijventerrein, in de gemeente Nederweert of de buurgemeente Weert. Inmiddels heeft JAN hier schriftelijke vragen over gesteld aan het College van B&W.  
 

Publicatiedatum: 21 januari 2015

>