Nederweert Logo JAN Nederweert

Gastvrij ontvangen op Zorgboerderij Bosserhof

Afgelopen zaterdag bezochten we met een delegatie Zorgboerderij Bosserhof. Eigenaren André en Johanna Jacobs ontvingen ons bijzonder hartelijk en namen ons voor één middag mee in hun dagelijkse leven. 
 

Veranderingen in de zorg

Na een uitgebreide uitleg over hoe Bosserhof totstand is gekomen, vertelden André en Johanna met heel veel passie over hoe zij de doordeweekse dagen doorbrengen met hun cliënten en de vele vrijwilligers. We hebben hiermee een goede indruk gekregen van wat er allemaal bij komt kijken om een zorgboerderij te runnen en waar ze allemaal rekening mee moeten houden. En met de komende veranderingen in de zorg wordt het er niet gemakkelijker op. Toch blijven ze bijzonder gemotiveerd om (licht)demente ouderen zolang mogelijk actief te houden. Dat doen ze door deze ouderen zoveel mogelijk zelf te laten doen en hen voldoende positieve prikkelingen te laten ervaren. 
 

Indrukwekkend terrein

Uiteindelijk hebben we een wandeling gemaakt door het prachtige, veelzijdige terrein achter de boerderij. De rondleiding voerde ons langs een vlindertuin, een paddenpoel, een fruitboomgaard, door een dennenbos, een levende tuin, langs een ezelweide, een kruidentuin, een moestuin, een jeu des boules-baan en de nieuwbouw van de nieuwe verblijfsruimte. Indrukwekkend!

Dank aan André en Johanna voor hun gastvrijheid en deze leerzame middag!    

Publicatiedatum: 19 mei 2014

>