Nederweert Logo JAN Nederweert

Meer vrouwen in de lokale politiek

Silvia Clauwers-Linders uit Leveroy over het belang van een lokale partij en haar mening over meer vrouwen in de politiek: 
 
“Bij de partij JAN heerst een fijne sfeer. Iedereen kan er zijn zegje doen. Hier wordt daadwerkelijk naar geluisterd en iets mee gedaan. Ik hoor mensen vaker zeggen: ‘De politiek doet toch wat ze zelf wil; ze beloven van alles, maar daar komt toch niets van terecht.’ Dat vind ik jammer, want ik ervaar JAN als een betrouwbare partner. JAN is niet gebonden aan een landelijke partij en kan daarom de juiste besluiten nemen voor Nederweert. Ik vind het dan ook belangrijk dat inwoners en ondernemers met JAN in gesprek blijven, zodat we weten wat mensen willen en waarom ze dit willen. Alleen op die manier kunnen we ervoor zorgen dat de gemeenteraad goede - en door de Nederweerter gemeenschap gedragen - besluiten kan nemen. 
 
 
 

Actie tegen verhoging hondenbelasting

Naast mijn interesse in de politiek, ben ik actief als vrijwilliger en mantelzorger en zet ik me graag in voor de leefbaarheid in onze gemeente. Mensen kennen mij waarschijnlijk van de actie tegen de verhoging van de hondenbelasting. En als voorvechter van een goede besteding van de hondenbelasting voor hondenspeelvelden en afvalbakken voor hondenpoep.
 

Voel me thuis in Leveroy

Mijn man Jack en ik vormen samen de onderneming Clauwers Linders vof. Sinds twee jaar wonen we met ons gezin in Leveroy en hier voel ik me helemaal thuis. Ik ervaar Leveroy als een hechte gemeenschap waar veel verenigingen en stichtingen actief zijn en waar ‘noaberplicht’ en participatie hoog in het vaandel staan. Zelf zet ik me met veel plezier in binnen de werkgroep Duurzaam Wonen Leveroy, de adviesgroep en het interim-bestuur van het gemeenschapshuis De Pestoeërskoel.
 

Vrouwen in de politiek

Voor mij is het belangrijk dat er ook vrouwen actief zijn in de politiek. Ik vind namelijk dat vrouwen zaken vaak anders bekijken en hier anders over denken dan mannen. Dat is ook goed: zo vullen mannen en vrouwen elkaar aan en ontstaat een vollediger beeld op zaken.
 
De partij JAN is er voor jong en oud. Zelf sta ik graag klaar voor de ouderen, mindervaliden en kinderen in onze gemeenschap. Mijn bijzondere aandacht heeft ook het welzijn van dieren. 
Ik bied graag een luisterend oor en wil mensen, die het moeilijk hebben en het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen, graag een stem geven in onze gemeente.”

Publicatiedatum: 04 maart 2014

>